I forbindelse med udarbejdelse af en tilstandsrapport gennemgår vi bygningen for synlige skader eller tegn på skader. Vi udarbejder tilstandsrapporter i Vejle, Tørring, Horsens og Midtjylland. Dernæst gennemgår en bygningssagkyndig fra Bartnik Byg bygningen grundigt og beskriver, tegn på skader, synlige skader og forhold der giver risiko for skader i en tilstandsrapport.
Gennemgangen af din bygning og registreringen af skader tager udgangspunkt i bygningens alder og vi sammenligner ikke med standarden for nye huse.
Hvilke boliger kan få udarbejdet en tilstandsrapport?
En tilstandsrapport i henhold til huseftersynsordningen kan udarbejdes på énfamiliehuse, tofamiliehuse, rækkehuse, sommerhuse, ejerlejligheder og landejendomme uden landbrugspligt samt ejendomme med blandet bolig og erhverv, hvor boligarealet udgør mere end halvdelen af det samlede areal.
Hvem udarbejder tilstandsrapporten?
Tilstandsrapporter efter huseftersynsordningen skal udføres af en bygningssagkyndig, som er beskikket af Sikkerhedsstyrelsen. Den bygningssagkyndige repræsenterer hverken køber eller sælger, men laver en tilstandsrapport, der giver et objektivt billede af husets synlige skader.
Hvorfor er det en god ide med tilstandsrapport?
Det er frivilligt, om du vil få udarbejdet en tilstandsrapport, men det er en rigtig god ide at gøre det.
Hvis du fremviser en gyldig tilstandsrapport for køber ved et ejerskifte og samtidig fremviser et tilbud på en ejerskifteforsikring og skriftligt tilbyder at betale for halvdelen af den samlede forsikringspræmie, slipper du som sælger for at tage ansvar for skjulte skader på bygningen.
Hvis ikke der tegnes en ejerskifteforsikring, kan du som sælger, risikerer at have ansvaret for skjulte fejl, mangler og skader i op til 10 år. Som sælger vil du dog stadig bære ansvaret for eksempelvis ulovligheder, svigt og grov uagtsomhed.
Din tilstandsrapport må højest være 6 måneder gammel ved handlens indgåelse.